wakeboard.nu

Hyra båt

Hem > Hyra båt

Hyra motorbåt i Stockholm

Att hyra motorbåt i Stockholm är ett utmärkt sätt att enkelt och snabbt få tillgång till vatten, vågor och Stockholms vackra skärgård. Det finns flera olika företag och förmedlare som gör det tillgängligt att hyra båt i Stockholm. Det gör det smidigt för dig som inte vill äga en egen båt att hitta olika typer av båtar och upptäcka både nya modeller och typer av båtar men också olika sjöar, vikar och hav. Här hittar du det du behöver veta för att hyra motorbåt.

Hyr motorbåt Stockholm - 2 olika aktörer

1. Skipperi

Vill du hyra privata båtar kan du kika in på Skipperi.se, det är en av landets största båtdelningstjänster som kopplar ihop båtägare och båtsugna med varandra och gör det enkelt att hyra privat båtar i olika storlekar och prisklasser. Vill du lära dig mer om båtlivet finns det också kurser att gå.

2. Navigare

Ytterligare ett sätt att komma ut på havet men utan egen båt är att hyra en båt med skeppare. Det är lite dyrare men erbjuder en annan typ av upplevelse och framförallt krävs inga förkunskaper om båtlivet. Navigare är ett av Svergies största företag som erbjuder segelbåtar med skeppare för uthyrning. Det är bara att boka och kasta loss för den som är sugen.

Hyra båt – vanliga frågor

Hur mycket kostar det att hyra en båt?

Att hyra segelbåtar brukar kosta kring 200 kronor per dag för en mindre (4-6 platser) en större 6000 kronor per dag. För motorbåtar ligger priserna ungefär på samma nivå, en fem meter lång motorbåt brukar kosta 2-3000 kronor per dag att hyra av en privatperson. Kostnaden beror såklart på storlek, modell och var i landet du vill hyra – det är generellt dyrare i storstäder och på populära turistdestinationer.

Behöver jag något förarbevis för att hyra båt?

Nej, du behöver inget förarbevis för att hyra båt. Det är upp till dig att vara trygg i att ha rätt kunskaper för att vara på sjön. Den enskilde uthyraren kan kräva olika ”bevis” på din kompetens men det finns inget fastställt regelverk. Om du inte ska köra en båt som är större än 12×4 meter då krävs kustskepparintyg/ kustskepparexamen.

Vad är viktigt att tänka på?

Förvissa dig om att båten du hyr, om det är av en privatperson, är försäkrad och att du som hyr innefattas av den eller en egen försäkring. Hyr du av ett företag ska du noga undersöka villkoren för försäkringen så att inget överraskar dig om olyckan är framme.